JeugdOrkest

JeugdOrkest

Het JeugdOrkest bestaat uit een aantal jeugdige  muzikanten vanaf 13 jaar  waarbij alle  instrumenten van de harmoniebezetting vertegenwoordigd zijn. t.w. dwarsfluit, klarinet,  saxofoon, trompet, hoorn, euphonium, trombone en slagwerk. 
Om bij dit orkest te mogen spelen moet het niveau A van het HaFa-examen zijn bereikt (redelijkerwijs moet dit examen ook werkelijk behaald zijn). Dit orkest is naast een zelfstandig orkest tegelijkertijd een voorbereiding op Het HarmonieOrkest,  eisen daarvoor zijn minimaal 16 jaar en B diploma.

Het JeugdOrkest staat onder leiding van dirigent/componist Ivo Kouwenhoven. Doordat hij zelf muziek schrijft sluit dit goed aan bij de leefwereld van de jeugd.
Regelmatig wordt in verenigingsverband meegewerkt aan concerten en uitvoeringen en wordt er opgetreden in de regio. 
Zij hebben in 2014 voor de eerste keer de aubade op Koningsdag begeleid en doen dit tot op heden nog steeds. Ook treden zij traditiegetrouw op bij Muziek Centraal en het Zomer- en WinterFeest in de Oude Dorpskern van Barendrecht en bij het KinderKerstFeest in de Bethelkerk. Tevens doet het orkest al een aantal jaren mee met het Jeugdorkesten festival van ToBe  in Dordrecht. 
Het orkest repeteert wekelijks op vrijdagmiddag van 16.30-17.45 uur o.l.v. Ivo Kouwenhoven.