HarmonieOrkest

HarmonieOrkest

Hét HarmonieOrkest bestaat uit ruim 50 gevorderde muzikanten (minimaal HaFa B), uit Barendrecht en de regio. Bijna alle instrumenten van de harmoniebezetting zijn in dit orkest vertegenwoordigd. Met de keuze voor uitdagende muziekstukken wordt een hoog niveau gehaald, en wordt muzikale groei nagestreefd. De ambitie is om grote optredens te organiseren, waarbij mogelijk gast-artiesten worden uitgenodigd. Het orkest neemt regelmatig deel aan verschillende regionale festivals waaronder het jaarlijkse verenigingsfestival Muziek Centraal. Op uitnodiging speelt het orkest ook bij plaatselijke en regionale festiviteiten. Zo verzorgen zij op 4 mei de muziek bij het defilé voor de gevallenen uit de oorlog.

 

In 2007 heeft Hét HarmonieOrkest een theatershow-concert gegeven in theater Het Kruispunt met als solist Ben Cramer en in 2008 een Najaarsconcert in CarnisseHaven samen met het JeugdOrkest van de vereniging. In 2009 heeft het orkest vier avonden de muzikale invulling verzorgd bij het theaterspektakel Kapoen in Carnisselande, een megaproject met doorslaand succes en ruim 1.000 bezoekers over vier avonden.

 

In 2011 heeft Hét HarmonieOrkest ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Harmonievereniging een concert gegeven in Het Kruispunt samen met Het Groot Niet Te Vermijden en in 2014 hebben zij een concert gegeven in de Dorpskerk met solisten uit eigen gelederen en ook van buiten de vereniging. In 2017 gaven ze op 16 juni een groot concert in Het Kruispunt op het programma met als titel: Music Meets Movie met o.a. Toneelvereniging Barendrecht, Jordan Roy & popkoor Blendit. Op het WinterFeest van 2018 hebben zij het eindconcert in de Dorpskerk verzorgd: een  spectaculair sluitstuk van die dag. Eind 2019 werkten zij mee aan het Top 2000 concert in CarnisseHaven. Als afsluiting van het seizoen wordt aan het begin van de zomervakantie jaarlijks een openlucht ‘tuinstoelen’concert gegeven.

 

Hét HarmonieOrkest staat onder leiding van Frank Hendriks en repeteert op dinsdag van 19.30 tot 21.45 uur in Het Trefpunt.