Dirigenten

Frank Hendriks

Frank Hendriks

dirigent van Hét Harmonieorkest en het DagOrkest

Frank Hendriks (1978) begon op 9 jarige leeftijd met het bespelen van de hobo. Met een muzikale oma en moeder werd de liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Sinds 1994 volgde Frank lessen via het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Waar hij na zijn Havo diploma, ook zijn opleiding voor Hoboïst afrondde (2003), gevolgd door de opleiding tot Dirigent Hafabra (2006). 
Frank is inmiddels als vaste dirigent verbonden aan verschillende verenigingen. Zo staat hij sinds 2004 voor de Maaslandse Harmonie en sinds 2005 voor de Westlandse Harmonie (voor de fusie: Concordia & Animato). Ook Door Eendracht Sterk (DES) in Hoogvliet is sinds 2009 met veel plezier aan de clubs van Frank toegevoegd. 
Naast deze vaste verenigingen is Frank betrokken geweest bij de oprichting van de Stichting Westlandse Harmini. Elk jaar realiseert de stichting een of meerdere projecten met Harmini (doelgroep 16-25 jaar C-niveau) en Harmaxi (doelgroep D / conservatorium niveau). Frank dirigeert deze projectorkesten niet alleen, maar is ook nauw betrokken bij de organisatie. 
Als solo-hoboïst is Frank werkzaam bij de Douane Harmonie Nederland. Tevens remplaceert hij regelmatig bij diverse amateur- en beroepsorkesten in Nederland. 
Door deze drukke agenda heeft Frank zijn hobo-leerlingen moeten laten gaan. Wel is hij nog verbonden als theorie-docent bij de Stichting SRMO

Ronald Boumans

ronald boumans

dirigent adrumaline

Ronald Boumans(1987) is werkzaam als performer, (orkest)slagwerker, percussionist, docent, trainer, coach, artistiek leider en dirigent van slagwerkensembles en Hafa orkesten. Hij groeide op in het “Centrum van de Blaasmuziek” Kerkrade. Op zijn zestiende begon hij zijn studie klassiek slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), waar hij zowel zijn bachelor als master titel cum laude behaalde. Voor zijn master eindexamen schreef hij 2 eigen composities, waarvan 1 met dans. Door zijn interesse in etnische percussie volgde hij lessen Indiase tabla, Indonesische gamelan en Latin- en Afrikaanse percussie. In 2012 maakte hij een studiereis naar Senegal (West-Afrika).
In zijn studietijd speelde Ronald bij het Nationaal Jeugd Slagwerk Ensemble (NJSE) en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Als freelance slagwerker speelde hij o.a. bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest,  Residentie Orkest, Holland Symfonia en Het Gelders Orkest en bij ensembles van o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Budapest Festival Orchestra en het Konzerthaus Orchester Berlin waarmee hij onder meer optrad in de concertzalen van Wenen, Parijs, Berlijn, Toulouse, San SebastiánBonn, Ljubljana, Linz en Edinburgh
Sinds 2012 is hij vaste speler bij Circle Percussion. Deze professionele slagwerkgroep is gespecialiseerd in het bespelen van de Taiko’s (Japanse Trommels), en tourt met haar voorstellingen langs de Nederlandse theaters. Daarnaast zijn ze graag geziene gast op grote (inter)nationale evenementen en festivals. Wekelijks geeft Ronald IDÕ-drumworkout trainingen. IDÕ is een intensieve total body workout die gebaseerd is op het spectaculaire Japanse taikodrummen en op duizenden jaren oude Oosterse trainingsmethodes zoals Do-In (Japanse yoga) en Shiatsu. 
Als docent, artistiek leider en dirigent van (melodische) slagwerkensembles en Hafa orkesten is Ronald werkzaam bij verschillende muziekverenigingen, waaronder sinds seizoen 2016/2017 bij Adrumaline

foto Jeroen voor website BBB

Jeroen van der Hoff

dirigent BigBandBarendrecht

Jeroen van der Hoff, geboren 1960 te Schiedam, studeerde Slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1979 -1986). Hij behaalde daar zijn Onderwijsakte B in 1987. ‘Al tijdens mijn studie heb ik veel gespeeld bij verschillende ensembles en orkesten, vooral ten behoeve van de hedendaagse muziekuitvoering. Na deze tijd wilde ik mijn muziekkunsten in het theater de vrije hand geven. Ik speelde bij theatergroep de Appel in Den Haag en bij de Salon (een theater voor hedendaagse dans en muziek) in Amsterdam. In de nawee daarvan ontstond een vruchtbare samenwerking met Rein Edzard en Trins Snijders rond het epische gedicht ‘God en Godin’ van Leo Vromans. Ook heb ik muziek gemaakt bij Theater van het Woord/September Theater en bij de Mystery Drama Group in Engeland. Toneelteksten en handelingen op het toneel inspireerden mij daarbij tot het maken van muzikale frasen en geluiden uitmondend in composities. Veel later heb ik met acteur Henk van Ulsen een aantal voorstellingen gemaakt op basis van geïmproviseerde muziek bij ‘gevonden’ teksten. Ondertussen werkte ik ook mee aan schoolconcerten voor het LOKV (landelijk overleg kunstzinnige vorming) met een literair programma met gedichten/proza en muziek genaamd ‘Geen Dag als alle andere’. Het dirigeren is pas zo’n 12 jaar geleden ontstaan. Mijn eerste aanstelling als dirigent was bij een een fanfare in een heel klein dorp. Later kwamen daar twee harmonieorkesten en een blaasensemble bij. Dirigeren is voor mij de mooiste manier van muziek maken omdat alles kan samenkomen op muzikaal en menselijk vlak. Zelf muziek maken op hoog niveau met gerenommeerde dirigenten en regisseurs/acteurs is natuurlijk ook fantastisch, maar het (zelf) dirigeren brengt mij dichter bij de mensen en dat vind ik nu het allerbelangrijkst. Anders dan theatermuziek staat deze muziek ook op zichzelf. Verder geef ik privélessen slagwerk en drummen en heb ik muziekprojecten gedaan op de basisscholen op het eiland Schouwen-Duiveland waar ik woon. Ik heb in de regio ook een aantal koren gedirigeerd. Op dit moment dirigeer ik een Shantykoor, echte volksmuziek met het thema varen hoog in het vaandel. Heel leuk om te doen en weer heel anders dan het dirigeren van een harmonie, fanfare of bigband. Op het gebied van de zogenaamde ‘lichte muziek’ ben ik altijd al gefascineerd geweest door het fenomeen ‘swing’. Ik heb in Ghana drie maanden lang intensief de Ewe drumcultuur mogen beluisteren en leren spelen. Als slagwerker en dirigent vind ik hiervan veel terug bij de Jazzmuziek. Al die ervaringen neem ik ook weer mee in mijn werk als dirigent voor de Big Band Barendrecht’.

blank_profile_questionmark

Marjan Orgers

dirigent LeerLingenOrkest, JeugdOrkest, DrumsAhead

 

blank_profile_questionmark

Elly bezemer

dirigent MeeZingKoor

Elly studeerde in 1989 af aan het Conservatorium Rotterdam in de richting Schoolmuziek.
Tijdens deze opleiding heeft ze naast het lesgeven ook leren arrangeren en dirigeren. Na deze opleiding is zij de toen in opkomst komende ”pop”koren gaan dirigeren. Zo is zij oa in de barbershopscene geland. Daar was scholing en coaching heel normaal en er werden veel goede dirigeercursussne en workshops gegeven. Bij Balk heeft ze later een jaar ”arrangeren lichte muziek” gevolgd. inmiddels heeft ze de nodige ervaring met koren op allerlei niveaus en in verschillende samenstellingen. Daarnaast heeft ze muziek geschreven voor oa verschillende theatervoorstellingen en treed ze momenteel op als ’troubadour’ waarbij ze zichzelf begeleid op accordeon.

Johan Noothout

johan noothout

dirigent aspirantenorkest

Mijn naam is Johan Noothout, en ik ben als docent koper en dirigent van het BeginnersOrkest Volwassenen verbonden aan Harmonievereniging Barendrecht. Mijn eigen muzikale ontwikkeling begon al heel vroeg: op zesjarige leeftijd kreeg ik AMV (Algemene Muzikale Vorming), vanaf mijn achtste blokfluitles, om uiteindelijk bij het koper uit te komen toen ik elf was. Eerst op bariton/euphonium, en later op trombone. Op dit instrument volgde ik de hoofdvakopleiding aan het Rotterdams Conservatorium, waar ik in 2011 afstudeerde.
Al tijdens mijn studie speelde ik als remplaçant mee bij een aantal orkesten en ensembles in Nederland, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, Holland Symfonia en het DoelenEnsemble. Daarnaast was ik lid van het Nationaal JeugdOrkest en het Schleswig Holstein Festival Orchester. Sinds 2009 maak ik deel uit van het TenToon Ensemble, een groep van 10 musici die klassieke muziek op een frisse en vernieuwende manier aan een breed publiek brengt.