Dirigenten

Frank Hendriks

Frank Hendriks

dirigent van Hét Harmonieorkest

Frank Hendriks (1978) begon op 9 jarige leeftijd met het bespelen van de hobo. Met een muzikale oma en moeder werd de liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Sinds 1994 volgde Frank lessen via het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Waar hij na zijn Havo diploma, ook zijn opleiding voor Hoboïst afrondde (2003), gevolgd door de opleiding tot Dirigent Hafabra (2006). 
Frank is inmiddels als vaste dirigent verbonden aan verschillende verenigingen. Zo staat hij sinds 2004 voor de Maaslandse Harmonie en sinds 2005 voor de Westlandse Harmonie (voor de fusie: Concordia & Animato). Ook Door Eendracht Sterk (DES) in Hoogvliet is sinds 2009 met veel plezier aan de clubs van Frank toegevoegd. 
Naast deze vaste verenigingen is Frank betrokken geweest bij de oprichting van de Stichting Westlandse Harmini. Elk jaar realiseert de stichting een of meerdere projecten met Harmini (doelgroep 16-25 jaar C-niveau) en Harmaxi (doelgroep D / conservatorium niveau). Frank dirigeert deze projectorkesten niet alleen, maar is ook nauw betrokken bij de organisatie. 
Als solo-hoboïst is Frank werkzaam bij de Douane Harmonie Nederland. Tevens remplaceert hij regelmatig bij diverse amateur- en beroepsorkesten in Nederland. 
Door deze drukke agenda heeft Frank zijn hobo-leerlingen moeten laten gaan. Wel is hij nog verbonden als theorie-docent bij de Stichting SRMO

Ivo Kouwenhoven

ivo kouwenhoven

dirigent dagorkest, jeugdorkes, leerlingenorkest, muziekinstuif blazen en slaan, drumsahead, jeugdorkest extra

Ivo Kouwenhoven werd geboren op 5 april 1972 te Rotterdam. Al op jonge leeftijd werd hij door zijn opa, die zijn hele leven amateurmuzikant is geweest, enthousiast gemaakt voor de blaasmuziek.
Na 2 jaar blokfluitles te hebben gehad van zijn moeder, werd hij op zijn 9e lid van de Oud-Beijerlandse muziekvereniging “Harmonie” (een fanfarekorps) waar hij cornet ging spelen.
Na 2 HaFa examens te hebben behaald ging hij na de lagere school muziek studeren aan de “Mavo voor Ballet en Muziek” en later aan de “Havo voor Muziek en Dans”.
In 1996 is hij afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak hoorn.
Momenteel is hij werkzaam als docent en dirigent van verschillende muziekverenigingen en werkt hij sinds 1997 als vaste componist voor “Tierolff Muziekcentrale”. Zijn uitgaven zijn veelal gericht op het jeugdorkest en worden met succes door geheel Europa en de USA verkocht. Inmiddels heeft hij ook een eigen uitgeverij, Himalaya music.
Als componist is Ivo autodidact.

Ronald Boumans

ronald boumans

dirigent adrumaline

Ronald Boumans(1987) is werkzaam als performer, (orkest)slagwerker, percussionist, docent, trainer, coach, artistiek leider en dirigent van slagwerkensembles en Hafa orkesten. Hij groeide op in het “Centrum van de Blaasmuziek” Kerkrade. Op zijn zestiende begon hij zijn studie klassiek slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), waar hij zowel zijn bachelor als master titel cum laude behaalde. Voor zijn master eindexamen schreef hij 2 eigen composities, waarvan 1 met dans. Door zijn interesse in etnische percussie volgde hij lessen Indiase tabla, Indonesische gamelan en Latin- en Afrikaanse percussie. In 2012 maakte hij een studiereis naar Senegal (West-Afrika).
In zijn studietijd speelde Ronald bij het Nationaal Jeugd Slagwerk Ensemble (NJSE) en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Als freelance slagwerker speelde hij o.a. bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest,  Residentie Orkest, Holland Symfonia en Het Gelders Orkest en bij ensembles van o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Budapest Festival Orchestra en het Konzerthaus Orchester Berlin waarmee hij onder meer optrad in de concertzalen van Wenen, Parijs, Berlijn, Toulouse, San SebastiánBonn, Ljubljana, Linz en Edinburgh
Sinds 2012 is hij vaste speler bij Circle Percussion. Deze professionele slagwerkgroep is gespecialiseerd in het bespelen van de Taiko’s (Japanse Trommels), en tourt met haar voorstellingen langs de Nederlandse theaters. Daarnaast zijn ze graag geziene gast op grote (inter)nationale evenementen en festivals. Wekelijks geeft Ronald IDÕ-drumworkout trainingen. IDÕ is een intensieve total body workout die gebaseerd is op het spectaculaire Japanse taikodrummen en op duizenden jaren oude Oosterse trainingsmethodes zoals Do-In (Japanse yoga) en Shiatsu. 
Als docent, artistiek leider en dirigent van (melodische) slagwerkensembles en Hafa orkesten is Ronald werkzaam bij verschillende muziekverenigingen, waaronder sinds seizoen 2016/2017 bij Adrumaline

Johan Noothout

johan noothout

dirigent b’tween tijdelijk non-actief, beginnersorkest volwassenen, aspirantenorkest, opstaporkest v.a. 7jaar (AMV)

Mijn naam is Johan Noothout, en ik ben als docent koper en dirigent van het BeginnersOrkest Volwassenen verbonden aan Harmonievereniging Barendrecht. Mijn eigen muzikale ontwikkeling begon al heel vroeg: op zesjarige leeftijd kreeg ik AMV (Algemene Muzikale Vorming), vanaf mijn achtste blokfluitles, om uiteindelijk bij het koper uit te komen toen ik elf was. Eerst op bariton/euphonium, en later op trombone. Op dit instrument volgde ik de hoofdvakopleiding aan het Rotterdams Conservatorium, waar ik in 2011 afstudeerde.
Al tijdens mijn studie speelde ik als remplaçant mee bij een aantal orkesten en ensembles in Nederland, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, Holland Symfonia en het DoelenEnsemble. Daarnaast was ik lid van het Nationaal JeugdOrkest en het Schleswig Holstein Festival Orchester. Sinds 2009 maak ik deel uit van het TenToon Ensemble, een groep van 10 musici die klassieke muziek op een frisse en vernieuwende manier aan een breed publiek brengt.

blank_profile_questionmark

Martin de greef

dirigent slagwerkkids tijdelijk non-actief

blank_profile_questionmark

Peter de kluijver

dirigent schoolorkest

Stijn Derwig

stijn derwig

dirigent leerlingslagwerkgroep volwassenen, slagwerk beginnersgroep v.a. 10 jaar

Stijn Derwig heeft zijn directieopleiding genoten aan het CVA te Tilburg onder auspiciën van de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs. Hij behaalde daar zijn diploma in februari 2006. Het bespelen van slagwerkinstrumenten zit Stijn al vanaf zijn vroege jeugd in het bloed. Begonnen op zwerfafval in de Westkapelse duinen volgde hij op het Brabants Conservatorium de opleidingen tot docerend en uitvoerend musicus slagwerk geïmproviseerde muziek met aantekening dansbegeleider.

Stijn is verbonden als docent slagwerk aan de Harmonievereniging Barendrecht sinds november 2003, en sinds oktober 2007 is hij slagwerkdocent op het CKE te Eindhoven waar hij de Hafabra opleidingen voor verzorgt. Ook is hij werkzaam als dirigent slagwerk bij de slagwerkgroepen van Muziekvereniging de Scheldezonen uit Hoogerheide. Hij is daarnaast al jaren als slagwerkdocent verbonden aan Adecco Kunstzinnige Vorming in Den Bosch. Zij zorgen door het hele land voor invaldocenten voor muziekscholen. Voorheen is hij als dirigent slagwerk verbonden geweest aan Drumfanfare Cornu Copiae uit Waalwijk, de slagwerkgroep van het Veldhovens Muziekcorps, dirigent blazers bij Sos Goirle uit Goirle en bij de slagwerkgroep van Fanfare Excelsior uit Genderen. Tevens is hij een regelmatige organisator van ritmeworkshops voor iedereen die in groepsverband slagwerkritmes wil leren bespelen, op zowel ritmische als melodische slagwerkinstrumenten. Opdrachten komen zowel van de kant van het onderwijs en Hafabra, alsmede van de kant van het bedrijfsleven (teambuildingsdagen).
Bij onze vereniging is Stijn actief bij de slagwerkgroep voor beginnende volwassenleerlingen.

IMG-20210423-WA0000

maria prooi

coach opleidingsorkesten groepsles blokfluit

Maria Prooi (geb: 14 april 1948) is sinds juni 1991 lid van Harmonievereniging Barendrecht. Zij is toen ook pas begonnen met spelen op klarinet.
Zij heeft in haar jeugd blokfluitles gevolgd bij de zondagsschooljuffrouw Nel Bakker. 
Na deelname aan het Aspirantenorkest van Harmonievereniging Barendrecht o.l.v. Cees Blinde kwam zij in 1992 in het Harmonieorkest. Door veel zelfstudie en oefenen in de klarinetgroep o.l.v. Annemarie Peters en Bas Deckers kon zij al snel haar partijtje meeblazen. 
In 1992 trad zij toe tot het bestuur en nam de taak van leerlingenbegeleider op zich. In 1995 kwam daar het secretariaat bij. 

Van 1994 -1998 volgde zij een HBO studie Culturele en Maatschappelijke Vorming gericht op Vrijetijdskunde, waarbij zij zich o.a. bekwaamde in het werken met groepen. 
Zij startte tijdens haar studie het Opstaporkest en maakte ook in die tijd een begin met de oprichting van het Dagorkest van de vereniging, dat zij na haar studie ook daadwerkelijk in oktober 1998 heeft opgericht. .
Tijdens haar studie organiseerde zij ook een aantal jaren Open Podiumdagen in het Kruispunt en liep zij stage bij de gemeente Barendrecht waarvoor zij als afstudeeropdracht de Cultuurnota schreef. Verder was zij actief bij de Culturele Raad en organiseerde daar o.a. vanaf 1998 de concerten voor senioren in Het Kruispunt met Soreo (seniorenorkest Rotterdam en Omstreken) en later in het Trefpunt met het Dagorkest en het Meezingkoor.
Later formeerde zij bij de vereniging het Jeugdorkest (vanuit het Leerlingenorkest), Beginnersorkesten, Volwassenbeginnersorkesten, Slagwerkgroepen voor Juniors en Beginners evenals het Meezingkoor en de Volwassenleerlingslagwerkgroep.
Zij is nog steeds de stuwende kracht achter de ledenwerving.
In alle orkesten die zij heeft opgestart heeft ze actief op klarinet (later basklarinet) meegespeeld. Ook was ze vervangend dirigent bij het Opstaporkest. In 2007 heeft zij de directieopleiding voor Blazersklassen gevolgd. Van januari 2008 tot 2011 leidde zij ook een aantal Blazersklasjes.  Momenteel geeft ze kinderen blokfluitles als aanloop naar een instrument uit de harmoniebezetting.

blank_profile_questionmark

Emiel van der Heide

dirigent saxofoongroep

blank_profile_questionmark

Anne overpelt

dirigent kleutermuziek o.i.v. anne overpelt, klarinetgroep, opstaporkest jeugd en volwassenen, instaporkest v.a.  jaar