DagOrkest

DagOrkest

In 1998 is Harmonievereniging Barendrecht gestart met het DagOrkest, dat muzikanten uit Barendrecht en de wijde omgeving die daarvoor de gelegenheid hebben in staat stelt overdag samen te musiceren. In het bijna 50 leden tellende orkest zijn nagenoeg alle instrumenten uit de harmoniebezetting vertegenwoordigd. Doel is om overdag met elkaar op een ontspannen manier mooie en goed in het gehoor liggende muziek te maken. Naast de muzikale heeft dit orkest ook een sociale functie, een goede sfeer en gezelligheid zijn belangrijke waarden.

Zowel de leeftijd (vanaf 18 jaar) als het niveau van de leden verschillen. Sommigen bespelen hun instrument nog maar enkele jaren, anderen al heel lang. Om mee te kunnen spelen is minimaal het niveau van het A-examen HaFa vereist.

Het DagOrkest treedt regelmatig op bij sociale en culturele evenementen. Het orkest was in 2006 ook de initiatiefnemer van de concerten op Bevrijdingsdag bij het Barendrechtse gemeentehuis en heeft sinds 2011 deze concerten verplaatst naar de  Dorpskerk in Barendrecht. Sinds 2017 vallen de concerten onder Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (SEDOB). Er zijn op diverse momenten optredens in het Trefpunt, maar ook daarbuiten zoals kerstoptredens en uitwisselingsconcerten. Ook wordt deelgenomen aan het IJsselmonde Festival, en aan schoolprojecten met muziek van Bach als thema.

Het DagOrkest is de afgelopen jaren flink, zowel kwalitatief als kwantitatief, gegroeid onder leiding van dirigent/componist Ivo Kouwenhoven. Het orkest repeteert op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur in het Trefpunt.