AspirantenOrkest

AspirantenOrkest

Voor volwassen (en bijna volwassen) leerlingen is er een eigen opleidingsorkest: het AspirantenOrkest. Naast volwassen leerlingen is hierin ook plaats voor middelbare scholieren voor wie de repetitietijd van het JeugdOrkest niet uitkomt met de schooltijden. De leden van dit orkest stromen voornamelijk door vanuit het BeginnersOrkest Volwassenen, maar ook leden van het DagOrkest sluiten bij dit orkest aan. Dit orkest speelt een eigen repertoire en heeft tevens eigen optredens, zoals tijdens Muziek Centraal, het Zomer- en Winterfeest of de Barendrechtse Uitmarkt.

Het doel van dit orkest is om naast de bekwaamheid op het eigen instrument het samenspelen in een grotere groep in verschillende partijen te verbeteren. Er wordt veel aandacht besteed aan de klank en dynamiek van het orkest, terwijl ook techniek en theorie aan bod komen.

Er is een mogelijkheid dat de leden van het AspirantenOrkest na verloop van tijd, afhankelijk van hun niveau en ambitie, doorstromen naar het DagOrkest, Hèt HarmonieOrkest of de Big Band Barendrecht.

Het AspirantenOrkest staat onder leiding van Johan Noothout en repeteert wekelijks op vrijdagavond van 20.15 tot 21.30 uur in het Trefpunt.