Gijs Maris

Gijs Maris

Bestuurslid

Gijs Maris (1968) is sinds januari 2017 lid van Harmonievereniging Barendrecht. Zijn zoon Thomas is in maart 2016 overgestapt van Drumfanfare Excelsior Rotterdam naar het JeugdOrkest van Barendrecht, waar hij vanaf zijn 5e jaar Bariton speelde, en waar Gijs een aantal jaren als vrijwilliger actief is geweest. Na de overstap is hij bij het BeginnersOrkestVolwassenen  (BOV) begonnen met het bespelen van de trombone, zonder enige muzikale vooropleiding. In mei 2017 is Gijs gevraagd plaats te nemen in het bestuur als aspirant lid. Sinds januari 2018 speelt hij ook in het AspirantenOrkest.
In het dagelijks leven is Gijs mede-eigenaar van een bedrijf dat duurzame verwarmingssystemen levert en monteert. Hij heeft een studie Elektrotechniek afgerond aan de Technische Universiteit Delft, en mag in zijn vrije tijd behalve muziek maken graag zeilen. Hij is al meer dan 30 jaar samen met Ester, en naast Thomas hebben ze nog dochter Julia, die bij Drumfanfare Excelsior slagwerk speelde en optrad als Tambour-Maître.