Huub Vankan

Huub Vankan

Bestuurslid

Huub Vankan (1964) is in 2015 bij de Harmonievereniging Barendrecht gestart met tenor saxofoon in het net opgerichte BeginnersOrkest Volwassenen (BOV). Na jarenlange individuele klarinetles, was dit nieuwe orkest een mooie gelegenheid om met een ander instrument in groepsverband te gaan spelen. Dat beviel goed en bevalt nog steeds erg goed. Inmiddels speelt Huub bij het AspirantenOrkest. Het verleden met de Harmonievereniging Barendrecht gaat verder terug. Mark, de zoon van Huub, is al sinds 2008 lid van de vereniging en speelt nu hoorn in het HarmonieOrkest. Sinds die tijd is Huub als ouder betrokken bij de vereniging. In die hoedanigheid heeft hij op de klarinet ook korte tijd bij een groepje beginnende blazers onder leiding van Maria meegespeeld.
Huub is sinds 1992 getrouwd met Yolanda en behalve Mark hebben zij ook nog een dochter, Vera. Yolanda en Vera spelen gitaar en tennis en zijn (nog) geen lid van de Harmonievereniging.
In het dagelijkse leven werkt Huub als Product Manager bij ORTEC in Zoetermeer, leverancier van planningssoftware voor transport en distributie. Na zijn studie Informatica aan de Technische Universiteit in Eindhoven, een dienstplicht als marine officier en een eerste baan bij BSO/Origin, is hij nu al ruim 20 jaar werkzaam bij ORTEC.
Behalve muziek heeft Huub een passie voor sporten in het algemeen, en voor hardlopen in het bijzonder. Verder gaat heel wat vrije tijd zitten in het maken van sudoku’s en het kijken naar wielrennen (grote fan van Mathieu van der Poel).