• 300 Leden

  Heten u welkom op de website van Harmonievereniging Barendrecht.
 • Voor ieder wat wils

  De vereniging omvat meerdere orkesten en groepen. Van jong tot oud valt er wel wat te vinden.
 • De mooiste concerten

  Al dat repeteren thuis en in Het Trefpunt levert het gehele jaar binnen- en buitenconcerten op.
 • Een geweldige sfeer

  Naast de muzikale prestaties staat de sfeer hoog in het vaandel. Zo is er ieder jaar een kampweekend.

Laatste nieuws

23-09-2016 ,


Nog ruimte bij  Beginnersorkest Volwassenen bij Harmonie Barendrecht


 


Sinds november 2015 heeft Harmonievereniging Barendrecht een BeginnersOrkest Volwassenen.  Zij leren in groepsverband het bespelen van een muziekinstrument.


Het succes is boven verwachting, daarom geeft de vereniging mensen die dit ook zouden willen ook dit seizoen de kans om ook te ervaren hoe leuk dit is.


Naar aanleiding van een eerdere oproep hebben al een aantal volwassenen zich aangemeld. Alvorens een nieuw (les)groepje te starten zijn echter nog meer mensen welkom.  


Heeft u in uw jeugd niet de kans gehad of bent u gestopt met een muziekinstrument bespelen en heeft u daar spijt van dan is dit uw kans. 


Heeft u uw instrument nog bewaard of heeft u er vast een aangeschaft breng die dan mee. Noodzakelijk is dat echter niet want als lid krijgt u een instrument van de vereniging in bruikleen.  


Heeft u interesse dan kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsles en kunt u op korte termijn ook deelnemen aan een nieuw te vormen orkest. Muzikale vooropleiding is niet noodzakelijk. Spelenderwijs wordt het notenschrift aangeleerd. Er wordt gewerkt met de daarvoor speciaal ontwikkelde lesmethode: Essential Elements


Op klarinet, saxofoon, alle koperinstrumenten t.w.  trompet, hoorn, trombone, bariton, euphonium, es- en bes tuba. Ook dwarsfluit komt in het orkest voor. Slagwerk, fagot en hobo kunnen ook aansluiten.  


De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten.


1x per 2 weken is een groepsles (klarinet/saxofoon, koper en dwarsfluit) en de andere week een gezamenlijke repetitie met alle leden van de nieuw te vormen groep. Er zijn i.p.v. groepslessen ook individuele lessen mogelijk.


De lessen en repetities zijn in het Trefpunt, dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht. Ook 50+ers zijn van harte welkom. De repetitie van het BeginnersOrkest is op vrijdag van 19.30 tot 20.30 uur. De tijd van de nieuwe is nog niet gepland, dit hangt van de deelnemers af.   


 


Opgeven: secretaris@harmoniebarendrecht.nl geef naam, tel. nummer en  geboortedatum door en, als u dat al weet, uw voorkeursinstrument. Bellen over dit project kan ook met Maria Prooi 06-42412638 

foto