• 300 Leden

Heten u welkom op de website van Harmonievereniging Barendrecht.
  • Voor ieder wat wils

De vereniging omvat meerdere orkesten en groepen. Van jong tot oud valt er wel wat te vinden.
  • De mooiste concerten

Al dat repeteren thuis en in Het Trefpunt levert het gehele jaar binnen- en buitenconcerten op.
  • Een geweldige sfeer

Naast de muzikale prestaties staat de sfeer hoog in het vaandel. Zo is er ieder jaar een kampweekend.

Optreden op 27 april, 4 en 5 mei Harmonievereniging 18-04-2018 ,

Ook dit jaar heeft Harmonievereniging Barendrecht weer een aantal optredens op 27 april,  4 en 5 mei.

Sinds verscheidende  jaren vindt de aubade op Koningsdag in onze gemeente plaats in de Oude Dorpskern. Twee jaar geleden zochten deelnemers en publiek beschutting voor het slechte weer in de Dorpskerk. Dat is de organisatie en met name de Burgemeester zo goed bevallen dat deze toevluchtplaats ook dit jaar weer gekozen is. Dit oudste gebouw van Barendrecht is de laatste jaren, naast godshuis, ook het culturele centrum van Barendrecht geworden, waar de Harmonievereniging  graag de optredens verzorgt die in deze tijd van het jaar weer ruim voor handen zijn.

Nieuw dit jaar zal een directe beeldverbinding zijn vanaf het grasveld vóór de toren, waar de scoutinggroepen de vlag zullen hijsen, naar de kerk en een geluidsverbinding  vanuit de kerk naar het grasveld zodat ook hierin de eenheid van het gebeuren die buiten zo vanzelfsprekend was weer wordt teruggebracht.

Het JeugdOrkest van Harmonievereniging Barendrecht zal de instrumentale bijdrage verlenen bij de aubade. Kom op 27 april om 9.00 uur binnen of buiten luisteren naar en meezingen met het orkest dat de traditionele en eigentijdse volksliederen ten gehore brengt.

Het HarmonieOrkest zal op 27 april gewoontegetrouw in een besloten setting spelen in zorgcentrum Borgstede om de bewoners ook Koningsdag te laten beleven.

Vrijdag 4 mei zal het Harmonieorkest eveneens spelen tijdens de dodenher­denking bij het monument voor de Dorps­kerk. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 5 mei zal er een bijzonder concert worden gegeven in de Dorpskerk door het DagOrkest en ook het JeugdOrkest  van de vereniging in het kader van “Vier 5mei”. Aanvang 16.00 uur.  Dit concert zal worden opgeluisterd door gedichten die worden voorgedragen door verschillende personen.  Inlichtingen bij  secretaris, Maria  Prooi, tel: 06 42 4126 38 of via de mail  secretaris@harmoniebarendrecht.nl