• 300 Leden

  Heten u welkom op de website van Harmonievereniging Barendrecht.
 • Voor ieder wat wils

  De vereniging omvat meerdere orkesten en groepen. Van jong tot oud valt er wel wat te vinden.
 • De mooiste concerten

  Al dat repeteren thuis en in Het Trefpunt levert het gehele jaar binnen- en buitenconcerten op.
 • Een geweldige sfeer

  Naast de muzikale prestaties staat de sfeer hoog in het vaandel. Zo is er ieder jaar een kampweekend.

Laatste nieuws

Kennismaken bij BeginnersOrkest Volwassenen. 08-12-2016 ,


Op vrijdag 16 december is er weer een mogelijkheid om kennis te maken met het BeginnersOrkest Volwassenen. 

Vanaf  19.00 bent u welkom in het Trefpunt dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht om instrumenten uit te proberen. Het orkest speelt van 19.30 tot 20.30 uur. Zij leren in groepsverband het bespelen van een muziekinstrument. Het succes is boven verwachting, daarom geeft de vereniging mensen die dit ook zouden willen ook dit seizoen de kans om te ervaren hoe leuk dit is. 

Naar aanleiding van een eerdere oproep hebben al een aantal volwassenen zich aangemeld. In januari gaat een nieuwe groep van start waarbij u als beginnend muzikant gelijk kunt aanschuiven. Heeft u in uw jeugd niet de kans gehad of bent u gestopt met een muziekinstrument bespelen en heeft u daar spijt van dan is dit uw kans. Heeft u uw instrument nog bewaard of heeft u er vast een aangeschaft breng die dan mee. Noodzakelijk is dat echter niet want als lid krijgt u een instrument van de vereniging in bruikleen.  Muzikale vooropleiding is niet noodzakelijk. Spelenderwijs wordt het notenschrift aangeleerd. Er wordt gewerkt met de daarvoor speciaal ontwikkelde lesmethode: Essential Elements. Op klarinet, saxofoon, alle koperinstrumenten t.w.  trompet, hoorn, trombone, bariton, euphonium, es- en bes tuba. Ook dwarsfluit komt in het orkest voor. Slagwerk, fagot en hobo kunnen ook aansluiten.  

De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten. 1x per 2 weken is een groepsles (klarinet/saxofoon, koper en dwarsfluit) en de andere week een gezamenlijke repetitie met alle leden van de nieuw te vormen groep. Er zijn i.p.v. groepslessen ook individuele lessen mogelijk.De lessen en repetities zijn in het Trefpunt, dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht. Ook 50+ers zijn van harte welkom. Opgeven: secretaris@harmoniebarendrecht.nl geef naam, tel. nummer en  geboortedatum door en, als u dat al weet, uw voorkeursinstrument. Bellen over dit project kan ook met Maria Prooi 06-42412638.

foto