• 300 Leden

  Heten u welkom op de website van Harmonievereniging Barendrecht.
 • Voor ieder wat wils

  De vereniging omvat meerdere orkesten en groepen. Van jong tot oud valt er wel wat te vinden.
 • De mooiste concerten

  Al dat repeteren thuis en in Het Trefpunt levert het gehele jaar binnen- en buitenconcerten op.
 • Een geweldige sfeer

  Naast de muzikale prestaties staat de sfeer hoog in het vaandel. Zo is er ieder jaar een kampweekend.

Laatste nieuws

Jubilarissen bij Harmonie en jeugdoptreden 14-01-2019 ,


Op  zaterdagavond 12 januari heeft Harmonievereniging Barendrecht in een goed gevuld Trefpunt  haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert gegeven met deze keer het MeezingKoor van de vereniging. Zij brachten een leuk en gevarieerd nieuwjaars programma ten gehore waarbij de liedjes vanaf de oprichting van het koor (2005) tot heden de revue passeerden .

Als nieuwe voorzitter hield Marius van den Berge zijn eerste  nieuwjaarstoespraak  waarin hij terugblikte op 2018 waarin  de vereniging weer veel bijzondere optredens en activiteiten heeft gehad. Hij stond ook stil bij de oprichting van het MeezingKoor ruim 13 jaar geleden.

Bijzonder dit jaar was dat  27 jubilarissen van het MeezingKoor werden gehuldigd die hun 12,5 jaar jubileum vierden. Ze werden in 3 groepen gehuldigd door Yvonne van Kooten, Ruud Kastelijn en Meindert Cogenbach, alle drie commissieleden van het MeezingKoor. De jubilarissen dit jaar waren: Ineke v. d. Velde, Nanke Abrahamse, Elly Baan, Elly Barendrecht, Stien Bergman, Beppie Cogenbach, Coby Doesburg, Trudy v. d. Giessen,  Marry Hart, Eke Jippes, Ruud Kastelijn, Marja de Lange, Joke Nab, Joke v. Nielen, Margot van Puffelen, Elly Schippers, Cisca Staat, Hennie Verzijl, Riet Zwijnenburg, Annie v.d. Poel, Corrie Spijkers, Dik de Kreek, Liesbeth van Lochem, Willy de Rek, Coby de Jong, Gerda van Oorschot, Frans van Loon 

Na het officiële gedeelte was er een gezellig samenzijn waar leden, oud-leden, familie en belangstellenden  elkaar konden ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Harmonievereniging Barendrecht kan weer terug zien op een geslaagde avond en heeft ook weer volop plannen voor de toekomst.  Nieuwe ervaren- maar ook aankomende-  en beginnende muzikanten zijn van harte welkom bij één van de orkesten of groepen die de vereniging rijk is. Voor zang kan men aansluiten bij het MeezingKoor van de vereniging. Bij de jeugd kunnen kinderen al vanaf  2 jaar terecht bij de verschillende play-shops: Peuters, Kleuters, BlokfluitKids  en SlagwerkKids. 

JeugdOrkest Harmonievereniging Barendrecht treedt op met nog drie jeugdorkesten

Zaterdag  26 januari zal het JeugdOrkest  van Harmonievereniging Barendrecht een concert geven in het Trefpunt dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht met nog drie andere jeugdorkesten uit de regio.

Muziekvereniging Concordia uit Krimpen a/d IJssel, Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam en muziekvereniging de Volharding uit Rhoon zullen met hun jeugdorkest ook deelnemen. De orkesten spelen ieder hun eigen programma en aan het eind van de avond  zullen alle ruim 60 jeugdige muzikanten afsluiten met een gezamenlijk nummer o.l.v. Ivo Kouwenhoven. De aanvang is 19.00 uur, toegang is gratis. Rond 21.00 uur is het concert afgelopen. Het JeugdOrkest van Harmonievereniging Barendrecht  gebruikt dit optreden ook als generale repetitie voor het Tobefestival in Dordrecht op 16 februari. 

Speel je al een aantal jaar een instrument en wil je eens kijken of je het leuk vindt om in het JeugdOrkest mee te spelen kom dan eens luisteren. Je bent ook welkom bij de repetitie, elke vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.45 uur ook in het Trefpunt. 

foto