Volwassenen orkesten

harmo

Hét HarmonieOrkest bestaat uit ruim 50 gevorderde muzikanten, van jongvolwassenen tot senioren. Door een mix van uitdagende muziek en optredens wordt muzikale groei nagestreefd. Het orkest neemt regelmatig deel aan verschillende festivals en heeft de ambitie grote optredens te organiseren. Op uitnodiging speelt Hét HarmonieOrkest ook bij plaatselijke en regionale festiviteiten.

P1020341

In 2015 is begonnen met het BeginnersOrkest Volwassenen van Harmonievereniging Barendrecht. Dit orkest richt zich op volwassenen die weinig of geen ervaring hebben met het bespelen van een instrument en graag in groepsverband willen leren musiceren. De leden hebben nog niet eerder een instrument bespeeld, hebben in het verleden gespeeld en willen dit weer oppakken, of willen een ander instrument leren bespelen.

OpstapOrkest jeugd en volwassenen

Bij Harmonievereniging Barendrecht is er ook plaats voor jonge muzikanten die nog maar net een instrument bespelen en nog weinig tot geen orkestervaring hebben.  Zij spelen samen in het OpstapOrkest met verschillende blaasinstrumenten.

SAM_6777

Binnen Harmonievereniging Barendrecht is er ook een GelegenheidsOrkest actief. De dirigent wisselt per optreden evenals de muzikanten. Het orkest wordt “bij gelegenheid” geformeerd uit leden van verschillende orkesten na een verzoek voor een optreden.

DagOrkest

Sinds 1998 bestaat binnen Harmonievereniging Barendrecht het DagOrkest, dat muzikanten uit Barendrecht en wijde omgeving in staat stelt overdag samen te musiceren. Het DagOrkest staat open voor muzikanten van 18 jaar en ouder, met een niveau vanaf HaFa A. Naast musiceren heeft dit orkest ook een belangrijke sociale functie. Het DagOrkest neemt deel aan regionale festivals en geeft muzikale invulling aan lokale evenementen.

aspiranten

Voor volwassen (en bijna volwassen) leerlingen is er een eigen opleidingsorkest: het AspirantenOrkest. Muzikanten die doorstromen vanuit het BeginnersOrkest Volwassenen kunnen hier terecht om door te groeien, met als doel bijvoorbeeld het spelen in Hét HarmonieOrkest of in één van de andere orkesten van de vereniging.

SchoolOrkest

Binnen de vereniging bestaat er op dit moment ook het Schoolorkest (rond de 12 leden) dat optredens en lessen geeft op verschillende scholen in Barendrecht.