meest gestelde vragen

Hulp nodig?

Meeste antwoorden op uw vragen zijn hier te vinden.

Natuurlijk kun je lid worden! De Harmonievereniging Barendrecht is een gezellige muziekvereniging die ongeacht leeftijd of muzikaal niveau iets voor je te bieden heeft. Voor de kinderen zijn er opleidingstrajecten en al ervaren jonge muzikanten kunnen in een van onze jeugdorkesten instromen. Voor volwassenen hebben wij starters groepen voor blazers of slagwerk. Gevorderde muzikanten kunnen bij een van de orkesten instromen. Voor degenen die graag zingen hebben we een erg gezellig Meezingkoor.
Als je mee wil doen, neem dan contact op met de secretaris, zie lid worden of vul het contactformulier in via contact

Bij Harmonievereniging Barendrecht is het altijd mogelijk om een instrument uit de harmoniebezetting in bruikleen te krijgen. Het is dus niet nodig om zelf een instrument te kopen. Als u zelf een instrument heeft krijgt u wel een korting op de contributie, zie contributie.

De hoogte van de contributie hangt af van verschillende factoren, zoals: leeftijd of het hebben van een eigen instrument. Slagwerkers betalen altijd voor het hogere tarief. Zie meer informatie bij contributie

De verschillende orkesten en groepen hebben elk hun eigen tijden voor repetities. Deze zijn te vinden onder kop Repetities

De Harmonievereniging Barendrecht heeft verschillende orkesten, slagwerkgroepen en een koor voor verschillende doelgroepen, jong en oud, ervaren en onervaren muzikanten. Op deze website vind je uitgebreide informatie over onze orkesten en groepen.

Binnen de Harmonievereniging zijn verschillende dirigenten actief. Alle dirigenten hebben gestudeerd aan het conservatorium, zie dirigenten voor alle dirigenten die binnen de Harmonievereniging Barendrecht actief zijn.

Als lid van de vereniging wordt er, naast het betalen van de contributie, enige bijdrage verwacht ten gunste van de vereniging. Dit kan zijn door te helpen met het voorbereiden van een optreden, het verkopen van speculaaspoppen tijdens de jaarlijkse actie of door deel te nemen aan het bestuur of een van de commissies binnen de vereniging. Een dergelijke bijdrage is niet verplicht maar word wel zeer op prijs gesteld.

Het is altijd mogelijk om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar een van de repetities om een keertje mee te kijken. Ook worden er regelmatig speciale vriendjes/vriendinnetjes dagen georganiseerd waarbij de repetitie helemaal in het teken staat van de vriendjes en vriendinnetjes die komen kijken.

Natuurlijk is het leuk om de orkesten van de Harmonievereniging in het echt te zien spelen. Wanneer dit weer kan is nu nog onzeker. Maar op de pagina met de agenda is te zien waar komende optredens en activiteiten zijn.
Kunt u niet wachten, kijk dan de video’s die op ons YouTube kanaal staan of kijk de video’s op onze Facebookpagina

Natuurlijk kunt u de Harmonievereniging Barendrecht sponsoren. Dat kan voor specifieke optredens of sponsoring van deze website of een combinatie daarvan. Neem hiervoor contact op met onze secretaris via het contact formulier op deze website.
Het is ook mogelijk om de Harmonievereniging kleinschaliger te steunen door uw internetaankopen via Sponsorkliks aan te kopen. Dat kost u niets, maar levert de Harmonievereniging wel een kleine vergoeding op. Verdere uitleg is te vinden op Sponsorkliks uitleg

Klik hier om de actuele planning te zien van Harmonievereniging Barendrecht

Lid worden!

Wil je graag lid worden van Harmonievereniging Barendrecht?

Heb je vragen of wil je contact met ons opnemen?  klik op hier.

Lidmaatschap beëindigen

Uitschrijven als lid van de vereniging? klik hier om je lidmaatschap op te zeggen

Carola Visser
Vertrouwenspersoon

Mijn naam is Carola Visser, 49 jaar en moeder van twee kinderen waarvan de jongste al jaren lid is van de vereniging. Ik ben werkzaam als arbeidsdeskundige en coach.
Waarmee kun je terecht bij de vertrouwenspersoon?
Mocht er iets gebeuren binnen de vereniging waar jij je niet lekker bij voelt en je wilt er graag over praten, dan kan je Carola mailen of aanspreken bij de vereniging. Zij zal dan luisteren en bespreken welke mogelijkheden er zijn. Misschien is het al een opluchting voor jezelf wanneer je vertelt wat er gebeurd is of waar je je zorgen over maakt. Het kan ook zijn dat er andere mogelijkheden besproken moeten worden en dat zij je door zal verwijzen naar de juiste persoon voor hulp, buiten de vereniging. Zie voor verdere informatie de gedragscode van Harmonievereniging Barendrecht.

Zie voor meer informatie over de vertrouwenspersoon