OpstapOrkest v.a. 7 jaar (AMV)

OpstapOrkest v.a. 7 jaar (AMV)

Het OpstapOrkest is een vervolg op het InstapOrkest/ AMV/blokfluit en is voor beginnende muzikanten v.a. 7 jaar . Ook volwassenen zijn welkom om eens met instrumenten kennis te maken en uit te proberen, dit kan voor volwassenen ook zonder muzikale vooropleiding. 

Bij dit orkest worden de grondbeginselen van muziek en instrumenten verder uitgelegd  simpelweg door het zelf te proberen. Verder worden een aantal theoretische begrippen zoals o.a. maat  en ritme uitgelegd en in de praktijk geoefend op diverse manieren. 

Als de muzikanten na de blokfluit/AMV  een keuze hebben gemaakt gaan ze naast het spelen in dit orkest ook lessen volgen op het gekozen instrument. Dit kan als privéles maar ook ( bij voldoende deelname) in groepsverband.

Al spelend ervaren de deelnemers hoe leuk het is om muziek te maken. Het doel van het OpstapOrkest  is op een laagdrempelige manier kennis met muziek maken.  Verder worden er muzikale spelletjes gedaan waarin ritme, tempo, notenschrift, muziek beluisteren, improvisatie en samenspel aan bod komen. Minimum leeftijd is 7 jaar ( groep 4).