BigBandBarendrecht

De band bestaat sinds 2001. Onder de naam ‘Oonlietoedeeband’ trad toen een gelegenheidsformatie van verenigingsleden op om het feest van het 80-jarig bestaan van de Harmonievereniging op te luisteren. Die eenmalige bedoelde band had toen echter zo’n succes dat het niet bij één optreden bleef.  Sinds 2008 staat de band onder leiding van een professionele dirigent en is de naam in Big Band Barendrecht (BBB) veranderd.

De band bestaat uit ongeveer twintig muzikanten in de klassieke bigbandbezetting (ritmesectie, trompetten, trombones en saxen), inclusief een vaste zanger en zangeres. Het repertoire van Big Band Barendrecht omvat uiteenlopende muziekgenres; bigbandjazz, jazzfunk, jazzrock maar ook rock en popmuziek. Alles wat wijzelf leuk vinden om te spelen en ons publiek leuk vindt om te horen.

De band verzorgt optredens op festivals, in theaters, bij gelegenheden van de vereniging en bij evenementen zoals de Roparun, Veteranendag en de 4 mei Viering.  Ook is de band te boeken via info@bigbandbarendrecht.nl of bezoek de website www.bigbandbarendrecht.nl

De Big Band Barendrecht repeteert in principe iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur (uitgezonderd de schoolvakanties). U bent van harte welkom.