Het Bestuur

blank_profile_questionmark

Vacant

Voorzitter

(tekst voor de voorzitter)

IMG-20210423-WA0000

Maria Prooi

Secretaris

Maria Prooi is sinds 1992 lid van het bestuur met als takenpakket van het begin af o.a. ledenwerving en leerlingenbegeleiding. In 1994 kwam daar het secretariaat bij.
Op haar initiatief zijn veel nieuwe afdelingen bij de vereniging ontstaan zoals: OpstapOrkest, DagOrkest, BeginnersOrkestVolwassenen,AspirantenOrkest,  Juniorslagwerkgroep DrumsAhead, Volwassenbeginnersslagwerkgroep, omvorming van Leerlingenorkest naar JeugdOrkest, nieuw LeerlingenOrkest, InstapOrkest (AMV),  MeezingKoor, Blokfluitopleiding. Er zijn weer plannen voor een kleutergroep en een nieuwe volwassenenbeginnersgroep. .
In 2019 heeft zij een SchoolOrkest opgericht met bijna 20  leden van het DagOrkest.. Zij spelen 1x per maand op een school in Barendrecht en omgeving  waarbij ze een concertje geven voor alle kinderen van de school en bij een aantal groepen mogen ook instrumenten uitgeprobeerd worden.
In oktober 2020 heeft zij actie ondernomen tot de vorming van ensembles (ook ingegeven door de beperkingen van coronacrisis) Hierbij zijn al een septet van  klarinetten gestart vanuit het AspirantenOrkest en een kwintet saxofoonbespelers vanuit het DagOrkest.
Dat het ledental (ondanks de coronacrisis)  nog steeds gestaag groeit is mede te danken aan haar nooit aflatende drang om “zieltjes te winnen” voor de vereniging.
Het secretariaat doet zij daarnaast ook met plichtsgetrouwe inzet. Met recht is zij eens ‘de moeder’ van de vereniging genoemd, want ze is dan ook de enige in de vereniging die ieder lid persoonlijk kent.
Maria Prooi werkte voor haar pensionering in januari 2013 als werkcoach/trainer bij het Werkbedrijf UWV. Vanaf die tijd doet ze full-time vrijwilligerswerk bij de Harmonievereniging en in de schaarse vrije tijd is zij ook actief als oppas oma voor haar kleindochter Fenne en maakt ze lange fietstochten door het hele land.

Huub Vankan

Huub Vankan

Penningmeester

Huub Vankan (1964) is in 2015 bij de Harmonievereniging Barendrecht gestart met tenor saxofoon in het net opgerichte BeginnersOrkest Volwassenen (BOV). Na jarenlange individuele klarinetles, was dit nieuwe orkest een mooie gelegenheid om met een ander instrument in groepsverband te gaan spelen. Dat beviel goed en bevalt nog steeds erg goed. Inmiddels speelt Huub bij het AspirantenOrkest. Het verleden met de Harmonievereniging Barendrecht gaat verder terug. Mark, de zoon van Huub, is al sinds 2008 lid van de vereniging en speelt nu hoorn in het HarmonieOrkest. Sinds die tijd is Huub als ouder betrokken bij de vereniging. In die hoedanigheid heeft hij op de klarinet ook korte tijd bij een groepje beginnende blazers onder leiding van Maria meegespeeld.
Huub is sinds 1992 getrouwd met Yolanda en behalve Mark hebben zij ook nog een dochter, Vera. Yolanda en Vera spelen gitaar en tennis en zijn (nog) geen lid van de Harmonievereniging.
In het dagelijkse leven werkt Huub als Product Manager bij ORTEC in Zoetermeer, leverancier van planningssoftware voor transport en distributie. Na zijn studie Informatica aan de Technische Universiteit in Eindhoven, een dienstplicht als marine officier en een eerste baan bij BSO/Origin, is hij nu al ruim 20 jaar werkzaam bij ORTEC.
Behalve muziek heeft Huub een passie voor sporten in het algemeen, en voor hardlopen in het bijzonder. Verder gaat heel wat vrije tijd zitten in het maken van sudoku’s en het kijken naar wielrennen (grote fan van Mathieu van der Poel).

Anneloes Boddé

Anneloes Boddé

Bestuurslid

Door eerst op de blokfluit kennis gemaakt te hebben met muziek maken en het noten lezen is Anneloes op 8 jarige leeftijd klarinet gaan spelen bij Harmonievereniging Barendrecht. De handen waren net groot genoeg voor het instrument. Na vele jaren les en meerdere orkesten speelt ze nu nog steeds met veel plezier in Hét Harmonie Orkest.
Als trouw verenigingslid is Anneloes graag actief binnen de vereniging. Na eerder deelgenomen te hebben in enkele commissies, is zij sinds 2016 lid van het bestuur.

Naast het muziek maken sport Anneloes graag (o.a. korfballen wielrennen en wandelen) en houdt ze van lekker eten en drinken met vrienden en familie.
In het dagelijks leven werkt Anneloes als adviseur Gezondheid en Informele zorg bij de Gemeente Hoeksche Waard.

Gijs Maris

Gijs Maris

BESTUURSLID

Gijs Maris (1968) is sinds januari 2017 lid van Harmonievereniging Barendrecht. Zijn zoon Thomas is in maart 2016 overgestapt van Drumfanfare Excelsior Rotterdam naar het JeugdOrkest van Barendrecht, waar hij vanaf zijn 5e jaar Bariton speelde, en waar Gijs een aantal jaren als vrijwilliger actief is geweest. Na de overstap is hij bij het BeginnersOrkestVolwassenen  (BOV) begonnen met het bespelen van de trombone, zonder enige muzikale vooropleiding. In mei 2017 is Gijs gevraagd plaats te nemen in het bestuur als aspirant lid. Sinds januari 2018 speelt hij ook in het AspirantenOrkest.
In het dagelijks leven is Gijs mede-eigenaar van een bedrijf dat duurzame verwarmingssystemen levert en monteert. Hij heeft een studie Elektrotechniek afgerond aan de Technische Universiteit Delft, en mag in zijn vrije tijd behalve muziek maken graag zeilen. Hij is al meer dan 30 jaar samen met Ester, en naast Thomas hebben ze nog dochter Julia, die bij Drumfanfare Excelsior slagwerk speelde en optrad als Tambour-Maître.

Mark Vankan

Mark Vankan

BESTUURSLID

Mark Vankan is sinds 2008 lid van de Harmonievereniging Barendrecht. Hij is bij de vereniging begonnen op de blokfluit, maar is al snel over gestapt op ‘een groter instrument’ de hoorn. 

In een beginnersgroepje, onder leiding van Maria Prooi, heeft Mark de basis van het hoornspelen geleerd. Later is hij naar Tobe gegaan voor hoornles bij José Aaftink en is rond die tijd ook bij het jeugdorkest gekomen. Ook heeft Mark een aantal jaar bij B’tween gespeeld, maar nu speelt hij al een aantal jaar met veel plezier bij Hét HarmonieOrkest.

Naast de Harmonievereniging speelt Mark nog in de hoorngroep ‘hoornpracht’ o.l.v. José Aaftink en studeert hij Fiscaal Recht en Economie aan de Hogeschool Rotterdam.

Plien Volkers

Plien Volkers

BESTUURSLID

Plien Volkers is sinds oktober 2017 weer lid van de Harmonievereniging Barendrecht.
Zij speelt Alt-Saxofoon in het AspirantenOrkest en het DagOrkest.
 
In 2002 heeft zij een saxofoon gekocht, het was een grote wens die ze in vervulling heeft laten gaan. Noten lezen en blokfluit spelen heeft ze op haar opleiding gehad en dit kwam haar nu goed van pas. In april 2003 is zij enige jaren lid van Harmonieverenging Barendrecht geweest en speelde in het toenmalige BeginnersOrkest Volwassenen o.l.v. Nelly van der Vegt.  Na een periode van niet spelen heeft ze in 2017 er weer voor gekozen om het spelen weer op te pakken. Eerst met de sopraansax en nu met de alt-saxofoon.
In april 2019 is zij gevraagd om plaats te nemen in het bestuur.
 
Sinds Januari 2019 speelt zij om de week ook mee in het DagOrkest. Iedere week aansluiten lukt haar niet wegens haar werktijden.
Al jaren werkt zij met mensen met een verstandelijke beperking en doet dit met veel plezier. Naast
saxofoon spelen is tuinieren een grote hobby en verder is ze graag creatief bezig.

Henkjan

Henkjan Stolk

Bestuurslid

Henkjan Stolk (1987) is op negen jarige leeftijd begonnen met trompet spelen. Dat had hij niet van
een vreemde: vader Jan speelde trompet en opa Wim bastuba.
Na het jeugdorkest ging hij verder in het harmonieorkest. Toen hij als puber een beugel kreeg ging
het spelen lastiger en leek drummen een goede oplossing. Hiervoor was hij niet in de wieg gelegd.
Daarna heeft hij euphoniumles gekregen van Ivo Kouwenhoven en dat instrument speelt hij nog
steeds in het harmonieorkest. Zijn vrouw Evelijn heeft hij ook via de vereniging leren kennen, zij
speelt klarinet.
Binnen de vereniging is hij veel actief geweest: binnen de orkestcommissie, kampcommissie en een
paar keer de kascontrole.
Vanaf 2021 zit hij in het bestuur van de vereniging.
In het dagelijks leven is Henkjan vader van een zoon en dochter. Hij werkt als planoloog voor
verschillende gemeenten en houdt van racefietsen

Annelies

Annelies Bezemer

Bestuurslid

Annelies Bezemer is in 1971 in Barendrecht komen wonen. Maar pas in oktober 2018 lid geworden van de
Harmonievereniging Barendrecht.
Als kind heeft ze Algemene Muzikale Vorming op de Rotterdamse Muziekschool gevolgd. Via de
blokfluit kwam ze bij de klarinet. Dat heeft ze 2 jaar gedaan, maar ze wilde graag een elektronisch
orgel! Haar ouders gaven haar dat en daar heeft ze jaren op gespeeld. Als volwassene heeft ze niet
actief meer een instrument bespeeld tot 2018. Toen had ze tijd en zin om weer zelf muziek te maken.
De klarinet trok haar weer.
Ze speelt nu met plezier in het AspirantenOrkest en volgt klarinetlessen bij Anne Overpelt.
Maria vroeg haar of ze tijd en zin had om mee te denken in het Bestuur van de Harmonievereniging
en dat wilde ze wel, vandaar dat ze zich kandidaat stelde.
Naast muziek maken en beluisteren sport ze (conditietraining, Pilatus en hardlopen) en ze leest van
alles en nog wat.
Ook bakt ze graag taarten. Die worden (mits goed gelukt) door haar man , 2 zoons en schoondochters
en vrienden opgegeten.