Harmonievereniging Barendrecht

Erevoorzitter Cees Blinde

Met verslagenheid namen wij kennis van het overlijden op 9 juni jl. van onze Erevoorzitter

Cees Blinde

Cees is in 1945 lid geworden van toenmalig Barendrechts Fanfare. Hij was de drijvende kracht achter de omschakeling  van Barendrechts Fanfare naar Harmonievereniging Barendrecht welke in 1991 gestalte kreeg. In die periode was hij voorzitter, die functie heeft hij ruim 20 jaar vervuld.
Om gezondheidsredenen is hij in 2001 gestopt met besturen en spelen in de orkesten.
De vereniging heeft op dat moment gemeend hem tot Erevoorzitter van Harmonievereniging Barendrecht te benoemen.
Tot de zomer van 2017 heeft hij nog veel hand- en spandiensten als zaalbeheerder van het Trefpunt verricht en was hij adviseur van het bestuur. Daarna bleef hij een trouwe bezoeker van de repetities van het DagOrkest en woonde veel concerten van de gehele vereniging bij. De vereniging zat in al zijn vezels.

Naast de muziek heeft hij voor de Dorpskerk jarenlang in commissies gezeten.
Hij was  actief in het jongerenwerk  en is hiervoor benoemd als Erelid van het CJMV.
Ook is Cees acht jaar raadslid  én fractie voorzitter voor de PvdA van Barendrecht geweest.
Voor al die zaken is hij gewaardeerd met de volgende onderscheidingen:

Ereburger van de gemeente Barendrecht
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Ontvanger Cultuurprijs 1996  van de gemeente Barendrecht
Barendrechter van het jaar 2015

We verliezen in Cees Blinde een gedreven leider en een grote steunpilaar.
Hij heeft door zijn grote inzet gedurende 75 jaar als lid, voorzitter en adviseur de vereniging groot gemaakt.

We wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Bestuur en leden Harmonievereniging Barendrecht

Klik hier om de actuele planning te zien van Harmonievereniging Barendrecht

Lid worden!

Wil je graag lid worden van Harmonievereniging Barendrecht?

Heb je vragen of wil je contact met ons opnemen?

Wil je graag de foto’s zien van al onze activiteiten? klik dan hier.

Frank Hendriks

dirigent van Hét Harmonieorkest

Ivo Kouwenhoven

ivo kouwenhoven